Natur/teknologi
Teknologi og ressourcer
Robotter og programmering
Natur/teknologi
Teknologi og ressourcer
Teknologiers udvikling

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  0. til 3. klasse Materialesæt 
Huskeseddel:
Emma




Kubo


Pædagogisk note:

Eva Petropouleas
KUBO er en danskproduceret robot, som kodes ved at lægge forskellige brikker i en kodesekvens, som robotten kører henover for at lære den.
Robotten kræver altså hverken computer eller tablets. De mange forskellige brikker gør det muligt at arbejde med både basale og avancerede programmeringskonstruktioner, og robotten kan derfor anvendes på alle klassetrin i grundskolen.
KUBO robotterne kan anvendes i fagene fysik/kemi, matematik og natur/teknologi og hvis der arbejdes med forsøgsfaget Teknologiforståelse, herunder digital design og designprocesser, computational tankegang og teknologisk handleevne.
Med grundpakkens kodesæt arbejder eleverne med simpel styring af robotten, løkker og rutiner/subrutiner, dvs. at en del af koden laves i en sekvens for sig, som så hentes ind i hovedprogrammet, når den skal bruges. Grundpakken kan sagtens bruges til de yngste grundskoleelever.
Med Coding+ pakken får eleverne flere muligheder for at styre robotten, herunder at arbejde med hastighed, tid og forskelle på kommandoer. Der tilføjes desuden flere ‘funktionsbrikker’, som gør, at der kan laves længere kodesekvenser ved at indlejre flere subrutiner.
Coding+ pakken kan anvendes både i indskolingen, som allerede er fortrolige med grundpakken, og på mellemtrinnet, som også vil kunne bruge hele eller dele af det sidste kodesæt, nemlig Coding++ pakken.
Med Coding++ pakken introduceres eleverne til mere avancerede programmeringskoncepter, feks ‘hvis-ellers’, boolske udtryk (sandt/falsk), matematiske operatorer, variable, parametre og vilkårlighed. Coding++ pakken gør robotten relevant for de ældste elever i folkeskolen også, da der kan arbejdes med disse koncepter på en håndgribelig måde, inden de evt. skal anvende dem i andre programmeringssammenhænge.

Fysisk beskrivelse:
  • 1 Kasse

Klassetrin:
0. til 3. klasse.

Anvendelsesklausul:
  • Udlånsmaterialer
    • Der kan maksimalt bookes 1 eksemplarer af materialet.
    • Materialet kan lånes i 20 arbejdsdage.
Antal i afdelinger:
  • 7 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
Udgiver: CFU
Udgivelsesår: 2017
Faust nr.: 9 987 408 8
DK5:
Pædagogisk note: Eva Petropouleas Christensen





Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...