Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Noveller
Dansk
Temaer
Identitet
Dansk
Temaer
Mobning
Dansk
Temaer
Ungdom

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  6. til 10. klasse Ungdomsuddannelser e-bog 
Huskeseddel:
Emma




Gyldendals billednoveller
Hestehuller

Indholdsbeskrivelse:
Alt er perfekt i sommerhuset indtil den udviklingshæmmede Gydde kommer på besøg. Marie skammer sig over Gydde, og på stranden tager skammen over. Billednovelle til unge fra 12-16 år.

Andre formater:
Findes også som bog


Pædagogisk note:

Jan Frydensbjerg Jørgensen
'Hestehuller' er en af de noveller, man kan vende tilbage til af flere omgange og finde nye nuancer i. Nu foreligger novellen som bilednovelle, hvor illustrationerne giver ekstra mulighed for at dykke ned mellem stregerne og linjerne.
Billednovellen om Marie, Gydde og Jos lægger op til arbejdet med novelleformatet, personrelationer og fortællingen som udviklingshistorie.
Maries irritationen over Gyddes tilstedeværelse, når hun både ønsker venindetid og har fået drenge på hjernen, får i løbet af billednovellen Marie til at handle ondsindet og passivt, da Gydde pludselig kommer i fare.
Det tema kan også tages op i undervisningen.
I bedste novellestil bliver Marie lidt klogere på livet og sig selv i løbet af 'Hestehuller'. At hendes handlinger og mangel på samme kan have voldsomme konsekvenser. Dermed bliver novellen også et smukt symbol på at lære at være medmenneske og være noget for andre end sig selv. At arbejde med tekstbetegnelsen 'coming of age' vil derfor også være meget relevant.
Under 'Vejledende materialer' finder I gyldendals vejledning til en lang række af deres billednoveller, herunder 'Hestehuller'.

  • Gyldendal
    Dansk: 7., 8., 9. kl.
    Dansk: 7., 8., 9. kl.

Fysisk beskrivelse:
  • 30 sider

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
6. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser

Antal i afdelinger:
  • Ubegrænset antal
Udgiver: Gyldendal
Udgivelsesår: 2022
CFU ID nr.: CFUEBOG1128841
ISBN: 9788702392166
DK5:
Illustrator: Thit Thyrring
Pædagogisk note: Jan Frydensbjerg Jørgensen





Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...