Tilladt for børn over 15 år


Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Spillefilm
Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Dansk
Temaer
Relationer - venner og familie

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma




Ser du månen, Daniel

Indholdsbeskrivelse:
Da den danske fotograf Daniel Rye bliver taget til fange af Islamisk Stat i Syrien, kæmper hans familie hjemme i Danmark for at skaffe en næsten ubetalelig løsesum. Daniel og de andre fanger udsættes dagligt for tortur og ydmygelser, men især gidseltagernes had er nær ved at knække dem alle sammen.


Pædagogisk note:

Jan Frydensbjerg Jørgensen
'Ser du månen, Daniel' er en filmatisering af Puk Damgårds roman om den danske freelancefotograf Daniel Rye, der endte med at sidde som gidsel i 398 dage hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.
Filmen er en voldsom og intens oplevelse, der selvfølgelig forstørres med bevidstheden om at hændelserne har fundet sted. Samtidig lykkes filmen med at skildre to kampe, der hver for sig, bliver livsafgørende for Daniel. Hans egen kamp for at overleve i fangenskab sammen med flere andre fanger, og så kampen hjemme i Danmark, hvor de efterladte forsøger at rejse penge til gidseltagerne, imens de kæmper for at bevare troen på, at det kan lykkes at få Daniel hjem i live.
Danskfagligt er der rigeligt at tage fat på. Der kan arbejdes med filmens komposition, der læner sig tydeligt op af berettermodellen. Der kan fokuseres på personkarakteristik af Daniel, som skildres i mange forskellige arenaer og uundgåeligt gennemgår en voldsom forandring. Man kan tage fat i filmens temaer, hvor overskrifter som krig, mod, frygt, terror og overlevelse vil være nærliggende. Ønsker man at forfølge temaerne, fx via litteraturlæsning, så kunne 'Hell man' af Sanne Søndergaard være et godt bud. Samtidig vil filmen være oplagt til tværfagligt samarbejde med samfundsfag.
Filmen er en barsk omgang med flere voldsomme torturscener. Derfor bør man vente til 9. eller 10. klasse, før man præsenterer den for eleverne.


Form og genre:
Spillefilm

Fysisk beskrivelse:
  • 134 min

Sprog:
  • Arabisk (sporadisk)
  • Dansk
  • Engelsk (sporadisk)

Undertekster:
  • Dansk

Klassetrin:
8. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser

Antal i afdelinger:
Producent: Nordisk Film
Udgivelsesår: 2019
Distributør: Nordisk Film, 2020
CFU ID nr.: CFUFILM1114401
Spilletid: 134 min.
DK5:
Filmfotograf: Eric Kress
Forfatter til forlæg: Puk Damsgård Andersen
Instruktør: Niels Arden Oplev
Manuskriptforfatter: Anders Thomas Jensen
Pædagogisk note: Jan Frydensbjerg Jørgensen
Skuespiller: Amir El-Masry
Anders W. Berthelsen
Andrea Gadeberg
Christiane G. Koch
Esben Smed
Jens Jørn Spottag
Sara Hjort Ditlevsen
Sofie Torp
Toby Kebbell





Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...